Cześć.! :)
Dziś na obiad przyrządzałam schabowego w trochę innym wydaniu. :) Przyznaję się bez bicia, że przepis ten poznałam w szkole na zajęciach z gastronomii. ;)
Kotlety były tak pyszne, że postanowiłam zrobić je jeszcze raz i podzielić się z Wami przepisem po który zapraszam w "czytaj więcej". ;)
Kotlety były tak pyszne, że postanowiłam zrobić je jeszcze raz i podzielić się z Wami przepisem po który zapraszam w "czytaj więcej". ;)
Do zrobienia tych pysznych schabowych potrzeba nam:
(przepis na 4 kotlety)
(przepis na 4 kotlety)
- 4 kotlety schabowe
- ok 5 średnich pieczarek
- 1 mała cebula
- ok. 50 g boczku wędzonego
- 1 jajko
- bułka tarta
- olej
- sól i pieprz
Na początek przygotowujemy farsz:
Boczek pokrojony cieniutko w kostkę podsmażamy na patelni, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i gdy się ona zarumieni, pieczarki również pokrojone w kostkę. ;)
Całość smażymy do momentu aż wszystkie składniki będą już dobre. :)
Całość smażymy do momentu aż wszystkie składniki będą już dobre. :)
W między czasie smażenia składników na farsz, rozbijamy nasze kotlety, posypujemy z obydwu stron solą i pieprzem.
Gdy farsz gotowy, układamy go na środku kotleta, a następnie składamy go w pół na takiego 'pierożka' ;) i przyklepujemy palcami brzegi.
Następnie przygotowane 'pierożki' obtaczamy w jajku i w bułce tartej i smażymy kilka minut na oleju.
Gdy już obsmażymy kotleciki z obydwu stron, przekładamy je do naczynia żaroodpornego (jeśli został Wam farsz, można nim posypać jeszcze kotlety) i pieczemy w piekarniku ok 25 min. w 200 stopniach, góra dół.
SMACZNEGO! :) :)
/A.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Serdecznie Wam dziękuję za komentarze. :)
Każdy jest dla mnie bardzo ważny.:) Odwiedzam wszystkich komentujących. :)
Na pytania odpowiadam pod Twoim komentarzem. :)
Jeśli dodasz mnie do obserwowanych będę się bardzo cieszyć i chętnie się odwdzięczę. :)